ТВОРЧИЙ ШЛЯХ МАРІЇ ДОНЕЦЬ-ТЕССЕЙР (за архівними матеріалами) - Davlatova, T. I. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2019)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.2018.3.8992 У статті розглядається творчий шлях відомої української оперної співачки та вокального педагога Марії Едуардівни Донець-Тессейр. Висвітлені факти біографії М. Донець-Тессейр, її виконавська та педагогічна діяльність на основі архівних матеріалів Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України, праць її учнів та сучасників, а також наукових досліджень сучасних мистецтвознавців.