ХУДОЖНЬО-ТВОРЧА СИНЕСТЕЗІЙНІСТЬ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ У «КОЛЬОРОВІЙ МУЗИЦІ» - Rakhmanova, O. K. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2019)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.2018.3.121124 У статті розглядаються теорії, що визначають об’єктивні причини виникнення міжчуттєвих синтезів у психіці особистості. Поняття синестезії, зокрема поєднання «колір — звук», досліджується з точки зору психофізіологічного явища як основа сприйняття музики. Синестезія визначається зв’язком між вегетативним станом організму, звуковою природою музики і формою вираження в художньо-творчій діяльності молодших школярів.