ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ КОМУНІКАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА У ПРОЦЕСІ ДИРИГЕНТСЬКО-ХОРОВОГО НАВЧАННЯ - Yajun, Wang (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2019)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.2018.3.125131 У статті схарактеризовано педагогічні умови формування комунікативної культури майбутнього вчителя музичного мистецтва в процесі диригентсько-хорового навчання. Перша умова — посилення ціннісно-смислових аспектів у змісті диригентсько-хорового навчання майбутніх учителів музичного мистецтва. Друга умова — включення у процес диригентсько-хорового навчання емпатійно-творчих завдань на основі діалогу культур. Третя умова — створення позитивної полімотивації до колективної духовно-творчої взаємодії учасників навчального хорового колективу. Стимулювання творчої самореалізації студентів у соціокультурній диригентсько-хоровій діяльності — четверта педагогічна умова формування комунікативної культури майбутнього вчителя музичного мистецтва у процесі диригентсько-хорового навчання.