МЕТОДИ ЕМОЦІЙНОЇ САМОРЕГУЛЯЦІЇ У ФОРМУВАННІ ЕМОЦІЙНОЇ ВИРАЗНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВОКАЛІСТА - Шпирка, Аліна (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2020)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.2019.4.12 У статті розглянуто проблему формування емоційної виразності майбутнього вокаліста на заняттях сольного співу як одного з джерел успішного фахового становлення. Визначено специфіку емоційно-оцінного компонента структури емоційної виразності. Для успішної реалізації цього компонента на заняттях сольного співу окреслено комплекс методів, які найбільш вдало впливають на формування емоційної виразності майбутнього вокаліста. Зосереджено увагу на методах емоційної саморегуляції. Схарактеризовано прийоми та вправи психофізичної саморегуляції емоційного стану й розвитку емпатії студентів, які передбачають психотехніку, дихальні вправи, самонавіювання, використання уяви тощо.