ФОРМУВАННЯ МУЗИЧНО-ЕСТЕТИЧНОГО ДОСВІДУ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА ЯК НАУКОВА ПРОБЛЕМА В УКРАЇНІ ТА КИТАЇ - Федорець, Микола; Сінчжоу, Сюй (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2021)
Статтю присвячено проблемі формування музично-естетичного досвіду майбутніх учителів музичного мистецтва України і Китаю в контексті розвитку інформаційного суспільства. У роботі використані відповідні теоретичні та емпіричні методи: аналіз, узагальнення, педагогічне спостереження. Наведено зміст та структурну будову естетичного досвіду, визначення та структуру художньо-естетичного досвіду. Зазначено, що музично-естетичний досвід є одним із видів художньо-естетичного досвіду, що саме він складає основу музичної культури особистості. Наголошено на тому, що музично-естетичний досвід майбутніх учителів музичного мистецтва має формуватися за допомогою традиційних фахових (музично-педагогічних) і сучасних загально-педагогічних технологій.