САМОСТІЙНА РОБОТА ЯК ПЕДАГОГІЧНА УМОВА РОЗВИТКУ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО-ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ МАЙБУТНІХ МУЗИКАНТІВ-ПЕДАГОГІВ - Лобода , Ольга (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2021)
У статті проаналізовано поняття «самостійна робота» у працях сучасних вітчизняних дослідників. Визначено роль, завдання та види самостійної роботи майбутніх музикантів-педагогів. Проаналізовано феномен самостійності, досліджено найважливіший компонент освіти — самоосвіту. Самоосвітню діяльність майбутнього музиканта-педагога розглянуто в якості ефективного засобу професійного самовдосконалення та саморозвитку особистості, що забезпечує розвиток інтелектуально-творчих здібностей.