РОЗВИТОК ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА НА ОСНОВІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Теряєва, Лариса (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2023)
Актуальною проблемою сучасної вітчизняної освіти є не лише підвищення якості навчання конкурентоспроможних фахівців, але й здатність викладачів застосовувати у навчальному процесі інноваційне методичне забезпечення, ефективні принципи, методи та форми роботи, використовувати у музично-педагогічній діяльності сучасні музичні інформаційні технології та комп’ютерні програми для створення, конвертування та виконання музичних творів. Застосування в освітньому процесі інноваційних технологій навчання сприяє не тільки підвищенню якості підготовки майбутніх вчителів музичного мистецтва, але й їхньому залученню до композиторської творчості та виконавського мистецтва. Музичні інформаційні технології, сучасні мультимедійні засоби та музичні комп’ютерні програми мотивують студентів до навчання, активують їхню творчу діяльність, розвивають музичну пам’ять, креативне мислення, сприяють творчій композиторській фантазії, дають можливість студентам створювати власну музику на доступних цифрових гаджетах у будь-який час.