ДЖАЗОВИЙ ПІАНІЗМ У КОНТЕКСТІ СТИЛЬОВИХ ТЕНДЕНЦІЙ ФОРТЕПІАННОГО ВИКОНАВСТВА ХХ СТ. - Polyanskyi, V. A. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2017)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.201614045 У статті розглянуто процес становлення та стильову специфіку джазового піанізму у виконавському мистецтві ХХ ст. Розкрито передумови появи сучасного джазового фортепіано, що пов’язано зі зміною стилістичних епох, на прикладах творчості видатних представників джазового піанізму. Особливу увагу приділено характеристиці індивідуального стилю і творчої манери знакових музикантів минулого століття і сучасного покоління джазових виконавців.