Початкові та середні музичні школи Руди-Сілезької (Польща) та їхня роль у поширенні музичної культури у місцевому співтоваристві у 2010–2015 роках - Kaniowska, M. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2019)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.2018.3.912 Стаття присвячена поширенню музичної культури в місцевих громадах. Функціонування початкової та середньої музичної шкіл (МСШ) в Руді-Сілезькій є прикладом для демонстрації ролі таких навчальних закладів у просуванні та активній популяризації високого мистецтва. Крім того, що вони відіграють провідну роль у художній освіті, такі об'єкти часто стають унікальними центрами музичної культури, особливо в невеликих містах, де існуючі культурні заклади прагнуть, майже виключно, до задоволення потреб та смаків масової аудиторії. Аналізу передує історичні нотатки про школу та профіль її діючої структури із часу заснування MСШ в 2010 році.