ФОРТЕПІАННІ СОНАТИ Л. В. БЕТХОВЕНА: ПРИНЦИПИ РЕДАГУВАННЯ О. Б. ГОЛЬДЕНВЕЙЗЕРА - Khodorovskyi, Volodymyr I.; Khodorovska, Iryna M. (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2017)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X201616267 У статті розглянуто основні принципи редагування фортепіанних сонат Л.В. Бетховена О.Б. Гольденвейзером. Обґрунтовано погляди видатного піаніста та педагога на фортепіанну творчість німецького композитора-класика, проаналізовано особливості виконавської аплікатури в сонатах Л.В. Бетховена, розкрито принципи педалізації, запропоновані О.Б. Гольденвейзером. Класифіковано різні типи редакцій фортепіанних сонат Л.В. Бетховена, а також детально розглянуто існуючі нині.