Міждисциплінарність у розвитку постнекласичної мистецької освіти - Олексюк , Ольга (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2020)
DOI: https://doi.org/10.28925/2518-766X.2019.4.1 Міждисциплінарність мистецької освіти — це універсальність впливу мистецтва на всі пізнавальні процеси людей і художньо уявне втілення здатності будь-якої теми і сюжету, що стосується людини — художника й одержувача. Витоки міждисциплінарності як наукової парадигми — в теорії комунікації. В основі міждисциплінарності лежить наукова семантика — міждисциплінарність відіграє синтаксичну роль та сприяє зростанню семантичних зв’язків у схемах і переходах між різними предметними областями. Перспективним стратегічним напрямом є підвищення культурної інтенсивності всіх навчальних дисциплін: спрощене практичне використання мистецтва як ілюстрації, «образного підтвердження» явищ життя ігнорує його високу мету.