СИНЕСТЕЗІЯ ЯК ЗАСІБ РОЗВИТКУ МУЗИЧНОГО СЕМІОЗИСУ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - Рахманова, Оксана (Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі, 2021)
Стаття присвячена розкриттю поняття «семіотики мистецтва» як окремої галузі науки, що впливає на процес розвитку музичного семіозису молодших школярів. Значна увага приділяється створенню абстрактних чуттєвих образів особистості через сприйняття феномену синестезії. Це забезпечує формування специфічних синестезійних кодів, що дозволяють на особливому когнітивному рівні передавати інформацію, засновану на тілесному й емоційному досвіді учнів. Музичне мистецтво представляє великий інтерес для семіотики, націленої на пошук принципів, складових основи процесу змістоутворення в сфері чуттєвого досвіду людини.